גם השנה התערוכה לא אכזבה עם נוכחות ישראלית מרשימה: STRATASYS חשפה את ה-Origin Two החדשה, בנוסף לחומר חדש עם יכולות הנדסיות מרשימות, תחנת מיחזור אוטומטית למדפסות אבקה, ועוד. חברות Tritone ו-Xact Metal הציגו גם הן את השדרוגים למכונות הדפסת המתכת והקרמיקה שלהן.
במהלך חודש נובמבר התקיימה בפרנקפורט תערוכת Formnext. מדובר באירוע המהווה את לב התעשייה העולמית בתחום הדפסות התלת מימד. הנושאים מגוונים וכוללים היצע טכנולוגיות וחומרים מרשים, כולל כמובן הדפסת פולימרים, מתכות, קרמיקה. לצד תצוגת יכולות של טכנולוגיות הליבה, ניתן היה להיחשף לתעשייה משלימה שצמחה על מנת לספק פתרונות להדפסות תלת המימד בתחום הציוד ההיקפי, מינון, פתרונות תוכנה, צביעה וניקוי. כל אלו יצרו יחד תמונה מלאה לעולמות התלת מימד.
את הפוטנציאל המשמעותי של תלת המימד זיהינו ב-SU-PAD ממש בתחילת הדרך. מאז אנחנו מלווים את התעשייה בצורה צמודה לאורך כל הפיתוחים הטכנולוגיים המשמעותיים, מנגישים טכנולוגיה וידע ומסייעים בפיתוח שוק זה בישראל.
זיו שדה, מנכ"ל SU-PAD, משתתף כבדרך קבע בתערוכות ה- Formnext ומציין: "כל מי שיש לו עניין אמיתי בתחום התלת מימד – מקומו כאן. לנציגים ולחברות מישראל נוכחות מכובדת בהחלט של חברות פורצות דרך בתחום. חלקן חברות ענק המובילות את השוק העולמי כולו, כדוגמת Stratasys, אותה אנו מלווים שנים רבות. חלקן האחר, שותפות צעירות יותר שלנו המביאות חדשנות וחשיבה רעננה כדוגמת Tritoneו-Xact Metal".
ננצל במה זו כדי לסקור את החידושים המשמעותיים שהוצגו בתחום הדפסת הפולימרים, המתכת והקרמיקה.
לא להתעסק איתו: החומר הקשוח בשכונה מגיע למדפסות PolyJet
הדפסה בטכנולוגית ה-PolyJet של Stratasys ידועה בשילוב של מגוון חומרים, טקסטורות וצבעים עם רזולוציה גבוהה ודיוק פני שטח. מסיבות אלו ממש מספקת הטכנולוגיה דגמים ריאליסטיים המאפשרים להתרשם בעיקר מניראות המוצר המודפס בשלב פיתוח אב הטיפוס.
ובכן, בתערוכה האחרונה משנה Stratasys את כללי המשחק ומשיקה חומר חדש העתיד לבצע מהפכה בתחום. ה-Tough, חומר חד-קומפוננטי קשיח במיוחד, יאפשר לייצר חלקים פונקציונליים עם עמידות מרשימה לנגיפה, שריטות וסדקים. Tough ישוחרר לשוק בתחילת 2025 בצבע לבן.
לשם ההדגמה, הראו נציגי Stratasys מגוון דרכים להתעלל בו – ומכולם הוא יצא ללא שריטה. בין האתגרים: נפילה חופשית של קופסאות מגובה שני מטרים (לקופסאות שלום) וקידוח חלקים שעבר בשלום ללא סדק קטן. "מה ש- Stratasys עושה כאן, הוא משמעותי במיוחד. זו הכניסה של טכנולוגיית ה- PolyJet לעולמות החומרים ההנדסיים", מסביר זיו, "החומר שקול בתכונות המכניות לחלקים שמיוצרים בטכנולוגיות של אבקה וזו בשורה משמעותית לשוק. הוא ניתן לעבודה במדפסות PolyJet כדוגמת J850 הפופולרית לשימושים של פרוטוטייפים פונקציונליים באיכות גבוהה".
סוסת העבודה וספינת הדגל של מדפסות ה-FDM
בתחום מדפסות ה-FDM, הציגה Stratasys את F370CR, שנחשבת סוסת עבודה בתחום מדפסות ה-Mid range. זוהי מדפסת משרדית נפוצה במיוחד המתאפיינת ביכולת לעבוד עם חומרים משוריינים בסיבי פחמן. לצד זאת, הציגה החברה גם את ספינת הדגל שלה, מדפסת ה-F3300 החדשה, אשר SU-PAD החלה לספק לאחרונה. ל-F3300 הנעת סרוו וארבעה ראשי הדפסה המוחלפים תוך כדי תהליך ההדפסה, כמו מחליף כלים בעיבוד שבבי. הם תומכים ברזולוציות שונות וחומרים מגוונים המשתלבים בריצת הדפסה בודדת ומאפשרים קצב הדפסה מהיר במיוחד. המדפסת עובדת עם חומרים הנדסיים מעניינים, מצוידת במייבשי חומר גלם מהמעלה הראשונה ותוכנה גמישה.
תצוגה נוספת כללה את סל החומרים הרחב הזמין למדפסות ה-FDM. "הוורסטיליות הקיימת בפולימרים ההנדסיים הזמינים ל-FDM רק הולכת וגדלה. זה מאפשר לטכנולוגיה לספק פתרונות משמעותיים יותר בעולמות הייצור", מסביר זיו, "כך למשל, ראינו בתערוכה לראשונה PC חדש עם תכונת מוליכות לפריקה אלקטרוסטטית (ESD). היישומים כוללים מארזים למוצרי אלקטרוניקה הרגישים לחשמל סטטי. שווה לציין גם את ה-PAEK עם התומך הנמס הייחודי, Victrex AM200".
ה-Origin Two החדשה לייצור תעשייתי
ובמעבר חד לטכנולוגית P3, טכנולוגיה נוספת בה מתהדרת Stratasys, ניצלה החברה את הבמה כדי להשיק את ה-Origin Two החדשה. המדפסת מציגה שיפורים משמעותיים באיכות ההדפסה ובנוחות השימוש, כל זאת עם איכות פני שטח, דיוקים ורזולוציות הדפסה מהגבוהות שיש.
בתערוכה הודגם ייצור מחומרים מתקדמים, כמו ה-Somos PerFORM, חומר עם מלאן קרמי המיועד גם לתבניות הזרקה, וכן ה-Somos Weather X100, המותאם לתנאי חוץ ולקרינת UV. בנוסף, הוצגו שלל יישומים מרשימים, כגון ציוד לראיית לילה.
"תחום חדש ובועט, אשר זוכה לעניין גם בישראל, זה עולם המחברים", מספר זיו. "הספקים מתמודדים עם אתגרים בשרשרת האספקה העולמית. כאן נכנסת לתמונה ה-P3 עם התאמה לתחום זה בשל היכולת להדפיס חלקים קשיחים, מדויקים, עם תכונת ESD, או אלסטומרים, במהירות וקצבים גבוהים".
תחנת המיחזור האוטומטית לאבקה במדפסות SAF
גם מדפסות האבקה התעשייתיות קיבלו מקום של כבוד עם מדפסת ה-H350 המבוססת על טכנולוגיית SAF. אחד ההיבטים החדשניים שהודגשו הוא תחנת המיחזור ומינון לחומרי גלם שמספקת פתרון אוטומטי לשימוש חוזר באבקה. המערכת שואבת את האבקה מעוגת ההדפסה, ממננת אותה מחדש ביחד עם אבקה טרייה ומכינה את חומר הגלם לעבודה הבאה – כל זאת בתהליך אוטומטי כמעט לחלוטין. החברה חשפה גם הדפסה עם PP, המצטרפת להדפסות עם PA 11 ו-12 ויכולת לעבוד עם חומרים שיוצאים ממחזור ההדפסה של חברות אחרות בחום האבקות.
יישומים ייחודיים בהדפסת מתכת עם MoldJet של Tritone
ונסיים עם הדפסות של חומרים אחרים. חברת Tritone הישראלית, המתמחה בהדפסות מתכת וקרמיקה, תפסה השנה מקום של כבוד בתערוכה. טכנולוגית ה-MoldJet אותה פיתחה עמדה במרכז התצוגה. היא מאפשרת ייצור בתפוקות גבוהות, עם גיאומטריות מורכבת, בפשטות יחסית עבור פתרונות מגוונים לחומרים מתכתיים וקרמיים. הטכנולוגיה גם מאפשרת בקלות יחסית אימוץ של סגסוגות ייחודיות אשר קיימות בצורת אבקה. לדוגמא הוצג מדגים אשר הודפס בסיליקון קרביד המתאים ליישומים של אופטיקה בסביבות עם שינויים תרמיים, ועמיד לטמפרטורות גבוהות במיוחד. לחברה פתרונות מדפסות מגוונות, ה-DOMINANT המדפיסה עד 1,600 סמ"ק בשעה המספיקים לסדרות של עשרות אלפי חלקים, ומדפסת ה-DIM הקטנה יותר.
ה-XM200G של Xact Metal מקבלת שדרוגים לקלות תפעול ובטיחות
גם Xact Metal הציגה פתרונות בהדפסת מתכת כאשר החברה שמה דגש על פתרונות נגישים יותר לתעשייה. בתערוכת הציגה החברה את מדפסת הדגל שלה, ה-XM200G, ששודרגה לתפעול קל ובטיחותי יותר, לצד התאמה לעבודה עם חומרים ריאקטיביים כגון אלומיניום וטיטניום. "אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו בשנה הבאה לפרנקפורט, ולחוות מקרוב את עתיד הדפסת תלת המימד. נשמח ללוות, להסביר ולהתאים את הפתרון המתאים עבורכם", מסכם זיו.
SU-PAD מייצגת את חברת STRATASYS ,TRITONE XACT METAL בישראל
חברת SU-PAD מעניקה ללקוחותיה שירות מלא:שירות מלא: החל משלבי התכנון, הבנת הדרישות והצרכים, דרך הרכישה וההטמעה וכלה במתן שירות מכל הלב. פנויים עבורכם 24/7 לכל דרישה, בקשה או שדרוג.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לרוני עדן | 052-826-7732: Ronny@su-pad.com