בחרו עמוד

הגודל כן קובע: הכירו את מדפסת התלת מימד החדשה F770 מבית Stratasys

חברת Stratasys הישראלית-אמריקנית השיקה בחודש אפריל שורת מדפסות תלת-מימד חדשות, שמצטרפות לקטלוג המוצרים המגוון של יצרנית מדפסות התלת מימד. בין המדפסות החדשות עליהן הכריזה Stratasys בולטת במיוחד ה-F770, מדפסת תלת מימד מתקדמת בטכנולוגיית FDM (הדפסת פילמנט) שמיועדת להדפסת מוצרים גדולים במיוחד.

 

נפח הבנייה הארוך ביותר שקיים בשוק

ה-F770 היא אומנם אחות צעירה למדפסות ה-FDM הוותיקות של Stratasys – אך המדפסת החדשה היא אחד המוצרים הגדולים ביותר בקטלוג הרחב של Stratasys. עד כמה היא גדולה? אורכו האלכסוני של תא הבנייה במדפסת הוא כ-116 סנטימטרים (46 אינץ'). מדובר בתא הבנייה המחומם באופן מלא הגדול ביותר בשוק. בסך הכל, המדפסת החדשה מסוגלת להדפיס בפשטות ובנוחות מוצרים בנפח של עד 372 ליטר. 

מעל כל אותם הישגים טכניים ויכולות פורצות דרך מתנוסס גם תג מחיר יוצא דופן: ה-F770 נמכרת בפחות מ-100 אלף דולרים ליחידה

 

 

 

F770

 

ההישגים הטכנולוגיים הללו, לצד תג המחיר הנמוך, הופכים את מדפסת ה-F770 לכלי פורץ דרך עבור תעשייה שמשוועת לעליית מדרגה בכל הקשור לפתרונות הדפסת תלת מימד; שנת הקורונה הובילה לשיבושים בשרשרת האספקה של חברות בינלאומיות, במיוחד בשל הפגיעה בתנועת הסחורות ברחבי העולם. המשבר המחיש את הצורך בעצמאות הייצור – עצמאות שנמצאת כעת בהישג יד בזכות מדפסות תלת מימד תעשייתיות.

 

פתרון in-house לחלקים גדולים

מדפסות תלת מימד אחרות, ובהן מרבית מוצריה של Stratasys, יכולות להיות פתרון מצוין לייצור עצמאי של מוצרים בסדרות קטנות או של מקבעים ומוצרים תומכי ייצור. אולם, מבחינת הדפסת תלת מימד של מוצרים בנפח גדול יותר או אביזרים גדולים במיוחד – קיים אתגר טכני משמעותי בפיתוח מדפסת שמסוגלת להפיק תוצר איכותי בצורה אמינה..

בתעשיית הדפסת התלת מימד מדובר בבעיה מוכרת: על מנת להתאים לצרכים תעשייתיים בנפח גדול, המדפסת נדרשת להתאים לעבודה עם מוצרים גדולים במיוחד, לעמוד בתו תקן מחמיר של אמינות – וליהנות מתמחור אטרקטיבי שיהפוך אותה למשתלמת עבור הצרכן. עד להשקת ה-F770, לא נמצאה מדפסת כזאת בשוק.

 

מדפסת ה- F770 משנה את המציאות

ההישג הטכני של Stratasys בולט במיוחד בזכות שיטת ההדפסה שעליה מבוססת ה-F770: טכנולוגיית ה-FDM (הדפסת פילמנט), שמהווה את הטכנולוגיה הנפוצה ביותר בעולם להדפסת תלת מימד, ורווחת במיוחד במדפסות ביתיות. מדובר בדרך הנוחה והקלה ביותר להדפיס במהירות מוצרי פלסטיק – אך מרבית מדפסות ה-FDM אינן מסוגלות להפיק מוצר בעל גימור מלוטש שיכול להתאים לצרכן הקצה או לצרכים עדינים בתהליך הייצור.

ה-F770, כיתר המדפסות מסדרת F123 של Stratasys, שינתה את המציאות הזאת. המדפסת נהנית מדיוק של עד פחות מרבע מילימטר – ומסוגלת להפחית עד למינימום את הצורך בעיבוד וליטוש לאחר ההדפסה. ה-F770 מדפיסה בנוחות גם רכיבים מורכבים בעלי מבנה פנימי מסובך, כל זאת ללא התערבות ידנית מהרגע שהקובץ נשלח להדפסה.

המדפסת מתבססת על תוכנת GrabCAD הידועה של Stratasys, שמסוגלת לאפשר שגרת ייצור בלתי פוסקת של 24 שעות ביממה – זאת באמצעות היכולת למעקב מרוחק באמצעות טלפון נייד, מצלמת פיקוח מובנית ויכולת טכנית לעבודה עצמאית של עד 140 שעות ללא מעורבות חיצונית. יתרון נוסף של תוכנת GrabCAD הוא עקומת הלמידה הקצרה שלה: התוכנה לא מצריכה יותר מ-48 שעות של הכשרה לעובד. 

היתרונות הללו של F770 הופכים אותה לפתרון מועדף עבור יצרנים רבים שמעוניינים לייעל את שגרת הייצור ולחסוך עלויות ועיכובים בלוח הזמנים ונועדה לייצור מוצרים, אביזרים ואבות טיפוס גדולים,  או לייצור זריז של מגשי הדפסה מלאים בחלקים קטנים.

 

חיסכון של עשרות אחוזים בעלויות הייצור של חלקים גדולים

התאגיד האמריקני Sub-Zero Group, שמייצר כלים לתעשיית המזון ומספק מוצרים למטבחים, נבחר להשתתף בתכנית הניסיונית של ה-F770. לאחר מספר חודשים של שימוש במדפסת החדשה, מדווחים בSub-Zero על חיסכון של בין 30 ל-40 אחוזים בעלויות הייצור של חלקים גדולים. בחברה מספרים גם על תהליך זירוז שרשרת הייצור – ועל צמצום מרווח הזמן שחולף בין תחילת הייצור ועד לאספקת המוצר הסופי ללקוח.

כאן שוכן היתרון הגדול של ה-F770, שמאפשרת לחברות רבות ליהנות מהיתרונות הכלכליים של הדפסת תלת מימד – שהיו שמורים עד היום רק ליצרנים שהזדקקו לרכיבים בנפחים קטנים יחסית. מדובר בכלי תעשייתי עוצמתי שיתרונותיו התבררו במיוחד בתקופת הקורונה, ומאפשר להוציא את שרשרת הייצור לעצמאות כמעט מלאה – שתוביל להתייעלות ולחיסכון משמעותי של זמן ומשאבים.

 

נציגות Stratasys בארץ

מעוניינים בפתרון הדפסה תלת מימד? חברת Stratasys מיוצגת בארץ על-ידי חברת SU-PAD המציעה מעטפת מלאה של שירות, זמינות, הדרכות וליווי מקצועי של הלקוח החל מרגע קניית המדפסת, דרך הטמעתה בארגון ועד למענה אנושי לכל שאלה שעולה במהלך הדרך. לכל שאלה ופנייה ניתן למלא את הטופס או ליצור קשר עם שי אינגבר: shai@su-pad.com

 

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה