בחרו עמוד

מדפסות תלת מימד כטכנולוגיה פורצת דרך

מדפסות תלת מימד אוצרות בתוכן מעטפת של יתרונות העשויות לשנות לחלוטין את העולם שהכרנו עד כה בכל ההיבטים האפשריים

בשנים האחרונות אנו עדים לפריצת דרך טכנולוגית שמייחסים אליה את המהפכה התעשייתית הבאה: טכנולוגיית ההדפסה בתלת ממד! מומחים מבית חברת SU-PAD, חברה הנחשבת לאחת המובילות בענף התעשיות הפלסטיות בארץ ובעולם, מציינים שמדובר בטכנולוגיה המסוגלת לפתח אבטיפוס של מוצרים חדשים תוך חיסכון בכ-50% מהזמן הנדרש כיום לפיתוח וייצור בשיטות המקובלות.

מבית SU-PAD מסבירים כי מדפסות תלת מימד פועלות בשיטה שבעגה המקצועית מכונה "ייצור בהוספה", והן ומבססות על תהליך שיטתי של הנחה או הדבקת שכבות דקות של חומרי גלם זו על גבי זו עד לקבלת אובייקט מוצק ותלת-ממדי.

בתהליך הייצור מקבלות מדפסות תלת מימד הנחיות באמצעות קובץ עיצוב מתוכנת המחשב ופועלות למיצוק או הזרמת חומר גלם אבקתי, נוזלי או מומס מעל למשטח העבודה.

החל ממודלים כירורגיים של מוח, לב, וברכיים תותבות ועד לעיצוב צעצוע חדש

בתום מיצוק השכבה הראשונה חוזר התהליך על עצמו בהתאם לפקודות שמתקבלות מתוכנת המחשב עד שהשכבות הנערמות האחת על קודמתה יוצרות פריט תלת ממדי.

מבית SU-PAD מוסיפים שמדפסות תלת מימד פועלות כיום באינספור אפליקציות שונות, המשרתות בעיקר שלושה קהלי יעד, בהם מעצבים, מהנדסים וקווי ייצור.

בין התעשיות אשר עושות שימוש בהדפסה בתלת ממד ניתן למנות את התעשייה הביטחונית, התחבורה, התעופה, הרפואה, הארכיטקטורה, האופנה וכיוצא בזה.

בטכנולוגיה זו ניתן להסתייע לצורך בניית אב טיפוס לרכיבי מטוס, וכן מודלים כירורגיים של לב, מוח וברכיים תותבות, כמו גם חלקים המותקנים במל"טים מתקדמים בתעשייה הצבאית או עיצוב פרסונלי של צעצוע חדש. אנו צפויים, כאמור, לפגוש בתוצרי המדפסות הללו יותר ויותר בחיי היומיום, ולא בכדי מייחסים אליהן את המהפכה התעשייתית הבאה

ניפוץ שיטת התמחור המסורתית ואופן חישוב עלויות הייצור

מדפסות תלת מימד אוצרות בתוכן מעטפת של יתרונות העשויות לשנות לחלוטין את העולם שהכרנו עד כה בכל ההיבטים האפשריים. לדוגמה, אם בייצור המסורתי עלות המוצר המוגמר היוותה, עד כה, פונקציה התלויה במורכבות הייצור, הרי שבאמצעות מדפסות תלת מימד ניתן לייצר כל פריט, מורכב ככל שיהיה באותה העלות, באותה המהירות ובאותה המיומנות, עובדה העומדת לנפץ לרסיסים את שיטת התמחור המסורתית והאופן שבו מקובל לחשב את עלויות הייצור של המוצרים.

זאת ועוד, מדפסות תלת הממד מתאפיינות בגמישות אינסופית לייצור כל תצורה, להבדיל ממכונות הייצור המסורתיות המוגבלות הן ביכולת הייצור והן מבחינת עלויות התקורה המלוות לתהליך הייצור. בנוסף, טכנולוגיית הייצור בשכבות חוסכת את הצורך בהרכבת הפריטים לכדי מוצר שלם (כמו לדוגמה ייצור של הדלת יחד עם הצירים המחוברים אליה), חוסכת בזמן ההכנה ומקצרת משמעותית את שרשרת האספקה.

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה