בחרו עמוד

הבשורה החדשה של LEISTER: מערכת חדשה להלחמת לייזר

מערכת הלחמת לייזר חדשה מבית LEISTER מאפשרת הלחמה בדיוק גבוה הפותחת צוהר חדש ליישומים רפואיים: מערכת זו מצוידת בקירור קבוע השומר על הלחמה חזרתית ומדויקת, תוך תיעוד מפורט של התהליך

 


 

חברת Leister השוויצרית נוסדה בשנת 1949 ומונה כיום כ- 500 עובדים. מוצריה הראשונים של החברה בתחום הלחמת הלייזר הושקו בשנת 1998, ומאז מתמחה בפיתוח בתחום הלחמות הלייזר של חלקי פלסטיקה ובעלת פטנטים רבים בתחום זה.

 

טכנולוגיה חדשה של ה- 20 שנה האחרונות

טכנולוגיית הלחמת לייזר של חלקי פלסטיקה הינה חדשה באופן יחסי לשיטות ההלחמה המסורתיות ומצטרפת לשלל טכנולוגיות ההלחמה באמצעות חימום הקיימות וביניהן: הלחמה אולטראסונית, RF, Spin ו- Vibration. למרות קו הדמיון בין הטכנולוגיות, ישנם יתרונות בולטים לטכנולוגיית הלחמת הלייזר:
1. העדר ויברציה: בניגוד להלחמה אולטראסונית והלחמת ויברציה, הלחמת לייזר אינה מבוססת על תנועתיות החלק ולכן, בזמן ההלחמה לא נוצרים מאמצים המתקבעים בחומר ויכולים לגרום לכשל בהמשך התהליך.
2. טכנולוגיה המותאמת לחומרים גמישים: היות והשיטה אינה מבוססת תנועתיות, היא מתאימה גם לחומרים גמישים שאינם מתאימים להלחמה אולטראסונית או בוויברציה.
3. התאמה לחלקים גדולים: שיטה זו טובה גם לחלקים גדולים, כמו גם לחלקים עם הפרשי גובה גדולים.
4. דיוק הלחמה גבוהה: הלחמת לייזר אינה מצריכה, ברוב המקרים, מהלך הלחמה או הפעלת לחץ. התוצאה היא התאמה מירבית לחלקים בהם נדרש דיוק מידות גבוהה שיכול להיפגע מהפעלת הלחץ.
5. עבודה ידנית ואוטומטית: ניתן לעבוד בעמדות עבודה בהפעלה ידנית, כמו גם במערכות הלחמה המוטמעות במערכות אוטומציה.

 

הדגמת מערכת הזרתקת לייזר חדשה כיצד היא עובדת בתמונות מבית לייסטר וסו פאד

שיטות שונות להלחמת לייזר

 

עקרון הפעולה של הלחמת לייזר

עקרון הפעולה של שיטת הלחמה זו מבוסס על הצמדה מכנית של החלקים אותם רוצים לחבר – הצמדה שלרוב נעשית על-ידי מנגנון ריתמה. בחירת החומר ממנו עשויים החלקים צריכה להיות מוקפדת, היות והחלק העליון מעביר את קרינת הלייזר והחלק התחתון בולע אותה. בנושא זה חשוב לציין כי תחום אורכי הגל של קרן הלייזר אינו בתחום האור הנראה (800-980 nm) ולכן, אין קשר בין שקיפות/אטימות החלק לבין יכולתו להחזיר/לבלוע את הקרינה – השליטה על היכולת להעביר/לבלוע את הקרינה נעשית על-ידי הוספה של תוספים לחומר בזמן הייצור.

לאחר שהחלקים הנבחרים מוצמדים, הם מוקרנים על-ידי קרן הלייזר שנבלעת בחלק התחתון. חלק זה מתחמם כתוצאה מהקרינה – לרוב רק בפני השטח החיצוניים בהם מעוניינים לבצע את ההלחמה. החום שנוצר מוקרן הלאה לפני השטח של החלק העליון השקוף עליו וכך מתרחשת פעולה ההלחמה בלייזר. ראש קרינת הלייזר מאפשר בנייה בצורות שונות, דבר המאפשר הקרנה צורנית, דו ממדית או תלת-מימדית הנעזרת לפעמים גם במערכת עדשות ורפלקטורים. ההקרנה יכולה להתבצע באופן סימולטני בכל אזור ההלחמה הרצוי או באופן הדרגתי על-ידי קרן שנעה על פני המרחב ומבצעת הלחמה של כל אזור בנפרד.

 

מערכת הלחמת לייזר של לייסטר מבית סו פאד

עקרון הפעולה: הלחמה בלייזר

 

פיתוחים חדשים ליישומים רפואיים: הלחמה מדויקת בחזרתיות גבוהה

בשנת 2018 השיקה החברה שני פיתוחים חדשניים. הראשון שבהם: מערכת ייחודית עבור מוצרים בהם נדרשת הלחמה רדיאלית, אולם הגישה אליהם מוגבלת מבחינה פיזית ולא ניתן לסובב אותם. ראש הלייזר הרדיאלי החדש מסוג פייבר אותה פיתחה החברה, מצויד במנגנון מכני המאפשר הלחמה של מגוון מוצרים בקטרים שונים – כאשר המוצר עצמו נשאר סטטי ומערכת האופטיקה מסתובבת סביבו.

פיתוח נוסף של החברה הינה מערכת ה- Basic S אשר פותחה מתוך מלאכת מחשבת להתאמת הטכנולוגיה ליישומים רפואיים. מערכת זו מכילה יחידת קירור עדכנית וייחודית המספקת קירור קבוע של הלייזר, ובכך מבטיחה הלחמה מדויקת בחזרתיות גבוהה. בכדי להבטיח את עמידת המערכת בדרישות הנוקשות של תעשיית הרפואה, מערכת Basic S מגיעה עם תוכנה חזקה היכולה לשמור ולהוציא נתונים של כל תהליכי ההלחמה והפרמטרים בלחיצת כפתור אחת. מערכת זו תומכת פרופילי משתמש שונים, כל שלכל פרופיל הגדרות שימוש ייחודיות – דבר המבטיח כי בזמן עבודה סדרתית הפרמטרים יהיו קבועים לכל אורך התהליך כאשר כמות הטעויות הנובעות מטעות אנוש תקטן למינימום. כל שינוי בהגדרות העבודה שנקבעו נשמר לקובץ יומן המאפשר מעקב, וממשק אדם-מכונה (HMI) שפותח לאחרונה המבוסס על רשת האינטרנט תורם לאינטגרציה מהירה ואינטואיטיבית של המערכת בייצור.

 

נציגות LEISTER בארץ

בארץ, מיוצגת LEISTER על-ידי חברת SU-PAD הישראלית אשר מחזיקה צוות מקצועי, גישה חלוצית ושירות מלא ללקוח. מחפשים פתרון שיענה על הצורך שלכם? נשמח לייעץ ולענות על כל שאלה. השאירו פרטיכם ונציג מטעמנו יצור אתכם קשר בהקדם.

 

*הכתבה נעשתה בשיתוף פעולה עם מגזין PlasticTime

 

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה