בחרו עמוד

החזר מהיר על ההשקעה: תעשיית הקובוטים בישראל ובחו"ל

החזר מהיר על ההשקעה: תעשיית הקובוטים בישראל ובחו"ל

תחום הקובוטים כיום הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית, ועד 2025 התחום צפוי לנגוס בכ-34% משוק הרובוטים הארגוניים. על-פי סקר של BIS research, חברת Universal Robots מחזיקה בכ-60% מהשוק הגלובלי ומכרה עד היום מעל ל-35 אלף קובוטים ברחבי העולם, כולל בישראל.

וזה לא הכל: דוח של הפורום הכלכלי העולמי העריך כי כ-58% מהמשרות בעולם העבודה הנוכחי יעברו תוך שנים ספורות להפעלה על-ידי רובוטים, זאת לעומת 29% מהמשרות כיום שנעשות על-ידי רובוטים. וזאת ככל הנראה, אחת הסיבות לצמיחה המהירה בקטגוריה- והסיבה לכניסה המהירה של לא מעט חברות לתחום הקובוטים.

״שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי של %57.4 CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI)״ אומר זיו, סמנכ"ל המכירות והשיווק ב- SU-PAD. לדבריו, למרות החשש האנושי מטכנולוגיה בכלל ורובוטיקה בפרט, ההיסטוריה האנושית מוכיחה שחידושים קדמה וטכנולוגיה דווקא מהווים כוח מניע בייצור מקומות עבודה.

החזר מהיר על ההשקעה

״היתרונות רבים בהשוואה לרובוטים ה׳קלאסיים, המסורתיים״, מדגיש שדה. בתעשייה המסורתית, הקמת מערכת רובוטית תפעולית היא משימה קשה ומורכבת. לעומתה, הקמת מודל של קובוטים, הוא מהיר וידידותי למשתמש. זאת ועוד: תכנות הרובוט המסורתי דורש נסיון וידע מעמיק בתכנות, בקובוטים, למעשה כל אחד יכול לבצע בעצמו את התכנות. הרובוטים של פעם, בדרך כלל מקובעים למקומם. הם תופסים מקום רב ועל פי רוב יושבים במתחמים מגודרים שמונעים גישה אליהם. הקובוטים של הדור החדש גמישים, ניתן להניעם ממקום למקום, כשהם תופסים מעט מאוד שטח והם ״שיתופיים״, כלומר בני האדם יכולים לעבוד עמם כתף אל כתף. התוצאה: במקרה ה׳מסורתי׳, עלויות גבוהות בשל עלויות נוספות שנדרשות ובמקרה הקובוטי – עלויות משתלמות עם החזר מהיר על ההשקעה.

שדה אף ציין כי החברה הצליחה לבנות סביב הרובוטים השיתופיים שלה אקוסיסטם שצומח מהר מאוד. ״היות ומדובר בפתרון של כמעט על גבול ה׳חבר/הפעל׳, אפשר לראות שימושים סופר-יצירתיים בקובוטים של UR ״אפשר לבצע עבודות ליטוש, אפשר לחבר לזרוע הקובוטית חיישנים רבי עוצמה שעושים שימוש בטכנולוגיית ראייה סטריאוסקופית, לטובת מדידה של צורות וחלקים כשהשילוב יעיל ביותר בהליכי אוטומציה במפעלי תעשייה, אפשר לאסוף לוחות אלקטרוניים, למשטח אריזות, או לשמש ככח עזר לפועל על פס הייצור, האריזה, או ההרכבה. רשת השותפים שהקימה UR מאפשרת לחברות לפתח פתרונות קצה (EOAT) – פשוטים וחכמים, להסמיך אותם ל- UR ולהביא למשתמשי הקצה טווח רחב של פתרונות בהישג יד״.

לדברי קאנדאן אוזגור גוק (Kandan Özgür Gök) מנהל הפיתוח העסקי במזה״ת ותורכיה, האחראי גם על ישראל, שהגיע במטרה לבקר את הפעילות שמתבצעת בארץ, החברה רואה בישראל, הנחשבת לחלוצה בלא מעט תחומים, זירה אוהדת לקבלה של קונספט הקובוטים. ״יש כאן תעשייה חזקה ופתיחות רבה לאימוץ טכנולוגיות מתקדמות. אנו מתכוונים להרחיב את הפעילות למגוון תחומים ובהם תעשיות מסורתיות וחדשניות כאחד. נפעל ב׳ענפים “מסורתיים׳, כמו פלסטיק, מתכת ומזון, שמאמצים בקלות יחסית את הקובוטים שלנו לפעילויות אריזה, הרכבה, טעינת מכונה ועוד. בתוכנית העבודה שלנו לשנה הקרובה אחת המשימות היא לשלב את הקובוטים בפעילות במגזרי ההייטק השונים. הם יכולים בהחלט לשחרר אנשים טובים ומוכשרים מביצוע עבודות שחוזרות על עצמן וממשימות משעממות״, אומר אוזגור גוק. ״אנו ממשיכים לראות את הקובוטים שלנו נכנסים לעבודה במקומות שלא דמיינו מעולם״.

אוזגור גוק הזכיר את תוכנית ה-Universal Robots+, פלטפורמה חדשה, שפתחה את הדלת בפני מאות מפתחים חיצוניים לטובת יצירת מוצרים ׳נלווים׳ לקובוטים שלהם. ״כיום ניתן למצוא מעל 155 כאלה, המאושרים לשימוש ומעל 400 חברות בתוכנית המפתחים של החברה. ה׳אקדמיה של UR, שכוללת מודולים אינטראקטיביים להדרכה חינמית בתכנות והפעלת קובוטים ולא מכבר השיקה את פלטפורמת e-series, שמאפשרת אף פיתוח פתרונות מהיר יותר והטמעה של מגוון אפליקציות.

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה