בחרו עמוד

שוברים את תקרת הזכוכית: טכנולוגיות הייצור בתלת-מימד של חברת Tritone

חברת Tritone הישראלית משנה את סדרי הייצור, ומציגה טכנולוגיית הדפסת תלת-מימד חדשנית וייחודית המאפשרת סביבת עבודה נקייה מאבקה, גמישות בתכנון ועיצוב המוצר, וחסכון בזמן ועלויות בתהליך הייצור

 

תמונה 1: טכנולוגיית ה-MoldJet של Tritone, המבוססת על חומר גלם במרקם משחתי להשגת צפיפות אחידה, באופן עקבי

תמונה 1: טכנולוגיית ה-MoldJet של Tritone, המבוססת על חומר גלם במרקם משחתי להשגת צפיפות אחידה, באופן עקבי

 

הדור הבא של הדפסת מתכות: חברת Tritone

חברת Tritone היא חברת מדפסות תלת-מימד ישראלית, המתמקדת בהדפסה תלת-מימדית של מתכת וקרמיקה, בסדר גודל תעשייתי. החברה הוקמה בשנת 2017, וכבר מועמדת מובילה בתחום מדפסות התלת-מימד, לצד החברות הגדולות: Stratasys, Nano Dimension, Landa Labs, Velox, Twine ועוד, בזכות טכנולוגיית ההדפסה הייחודית שפיתחה. 

 

"את עולם הדפסת המתכת אני מכיר מהיסוד. בתפקידי הקודם, הטמענו טכנולוגיות רבות בהן האמנתי עד לשלב הייצור הסדרתי. כאן, ביחס לטכנולוגיה של Tritone, אני מרגיש תחושה זהה. הטכנולוגיה שאנו מציעים ב-Tritone מבשרת על קפיצת מדרגה משמעותית לשוק הייצור בהדפסה של מגוון מתכות וקרמיקות הנדסיות", סיפר אוהד דולב, דירקטור לפיתוח עסקי ואפליקציות בחברה, ובעל ניסיון רב שנים בייצור טכנולוגיות מתקדמות, לרבות טכנולוגיות הדפסה בתלת-מימד.  

 

מצמצמים את הפער: טכנולוגיית ההדפסה הייחודית של Tritone 

אחד המאפיינים המייחדים את טכנולוגיית ההדפסה בתלת-מימד של חברת Tritone לעומת חברות אחרות, הוא מהירות ההדפסה של החלקים, המתאימה לייצור סדרתי רחב בתעשיות מגוונות. טכנולוגיית ה- MoldJet של החברה אינה זקוקה לתמיכות או שאיבת אבקה, ואינה מוגבלת למוצרים קטנים בלבד. בכך, מצמצמת החברה את הפער הקיים בין טכנולוגיות הדפסה איטית של מתכות בתלת-מימד, לבין טכנולוגיית ה-Binder Jetting המוגבלות לייצור חלקים קטנים בלבד. 

 

תמונה 2: דוגמאות לחלקי המתכת שהודפסו במדפסות התלת-מימד של Tritone

תמונה 2: דוגמאות לחלקי המתכת שהודפסו במדפסות התלת-מימד של Tritone

 

טכנולוגיית ה-MoldJet של Tritone: עיצוב חופשי של מוצר וביטול חליצה מורכבת 

חברת Tritone פיתחה טכנולוגיית הדפסה ייחודית בשם MoldJet, המשדרגת באופן משמעותי את מחזור ההדפסה של שכבות המוצר, ומאפשרת את החופש העיצובי והתכנוני שלו – תוך ביטול הצורך בתמיכות. באמצעות הטכנולוגיה, ניתן להדפיס שכבה דקה של תבנית החלק, על ידי חומר דמוי שעווה שפותח ויוצר בחברה. לאחר הדפסת השכבה, ממלאים את התבנית במשחת מתכת או קרמיקה, תוך כדי ניגוב עודפי החומר מהשפה. בעקבות המילוי, עובי השכבות משתנה באופן דינמי ונע בין 25-200 מיקרון. שיטת ייצור זו מאפשרת לתעשיות להדפיס חלקים בקומות, וללא צורך בקיבוע של החלקים לבסיס המשטח, כל עוד נשמר מרווח של כ-0.5 מ"מ בין המוצרים. 

 

שדרוג נוסף של טכנולוגיית ה-MoldJet הוא ביטול הצורך בחליצה של חלקים מורכבים גיאומטרית: לאחר סיום ההדפסה בתלת-מימד, התבנית בה נמצאים החלקים מומסת באופן שאינו פוגע בחלקים המודפסים. לבסוף, אותם חלקים עוברים תהליך סנטור בחום גבוהה לצורך השלמת תהליך הייצור.

 

תמונה 3: מדפסת Tritone Dominant System להדפסה תעשייתית של חלקי מתכת

תמונה 3: מדפסת Tritone Dominant System להדפסה תעשייתית של חלקי מתכת

 

הדפסת תלת-מימד עם מגוון רחב של חומרים

החומרים שמדפסות התלת-מימד של חברת Tritone יכולים לייצר מתבססים על החומרים הסטנדרטיים של תהליכי MIM, והם אבקות המתכת והקרמיקה המשמשות כבסיס למשחות המיוצרות בחברה, ומתאימות גם לסנטור. מגוון החומרים בהם המדפסות של Tritone עושות שימוש הינו רחב, וביניהם: פלדת אל-חלד, טיטניום, חומרים על בסיס נחושת, ברונזה, סגסוגת לטמפרטורות גבוהות, ופלדות כלים וקרמיקות כמו זרקוניה או אלומינה. חומרים אלה כבר זמינים מסחרית בחברה, וישנם ארבעה חומרים נוספים הנמצאים בתהליכי אישור מתקדמים ועוד שישה חומרים באופק. 

 

השימוש במגוון הרחב של החומרים שחברת Tritone מציעה מתאפשר על ידי כך שהמשחה והתבנית במדפסת התלת-מימד מגינה על חלקים המיוצרים בחומר רגיש לחמצון. יתרה מכך, עצם מילוי תבנית ההדפסה במשחה מיוחדת שלא מתפזרת לכל כיוון, הופך את המעבר בין החומרים השונים לקל ונוח. 

 

סביבת עבודה נקייה מאבקה


טכנולוגיית ההדפסה MoldJet של Tritone היא בעלת יתרון בטיחותי גדול, היות ובתהליך ההדפסה אינו מעורב השימוש באבקה יבשה המהווה סכנה בטיחותית ובריאותית למשתמש. לצד זאת, השימוש במשחה של Tritone גם הוא בטיחותי, כשם שריכוז המוצקים בו גבוה במיוחד ונמצא ברף העליון, בהשוואה לטכנולוגיות הדפסת מתכת המבוססות על אבקה יבשה. 

 

חוסכים בעלויות וטעויות 

בחברת Tritone מכוונים לעלות נמוכה של החלק המודפס, כאשר השאיפה היא להגיע לעלות פחותה מדולר אחד לגרם. לשם השוואה, ייצור חלקים בעיבוד שבבי עולה כ-1.5 דולר לגרם, ובהדפסת מתכת מבוססת אבקה הוא מזנק ל-3 דולרים. בעוד טכנולוגיות ייצור בהדפסת תלת-מימד אינן מצליחות לסגור את הפער שבין ייצור איטי בעיבוד שבבי המתאים לסדרות של עשרות עד מאות חלקים, לבין ייצור מהיר בהזרקת MIM המתאים לסדרות של עשרות אלפי עד מאות אלפי חלקים – חברת Tritone שוברת את תקרת הזכוכית, ומצליחה לסגור את פער זה, הן מבחינת קצב הייצור, והן מבחינת העלויות. 

 

תהליך הייצור במדפסות התלת-מימד של חברת Tritone כולל גם מערכת בקרת איכות מובנית, הכוללת צילום של השכבה שהודפסה וסריקה שלה, לצורך איתור פגמים באמצעות מערכת בינה מלאכותית. במידה ואותרו פגמים, המערכת מתקנת אותם באופן מיידי על ידי מילוי מחדש של השכבה, או, במידת הצורך, על ידי כרסום השכבה והדפסתה מחדש. באמצעות מערכת הבקרה, נחסכות טעויות ייצור בהדפסה, ולא מתבזבז זמן על ייצור חלק פגום. 

 

חברת SU-PAD מייצגת את חברת Tritone בישראל

חברת SU-PAD מעניקה ללקוחותיה שירות מלא: החל משלבי התכנון, הבנת הדרישות והצרכים, דרך הרכישה וההטמעה וכלה במתן שירות מכל הלב 24/7 לכל דרישה, בקשה או שדרוג.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לשי אינגבר: shai@su-pad.com

הכתבה נכתבה בשיתוף פעולה עם נעה אלבוחר, מגזין NewTech

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה